Rybník Špinka vydal své bohatství
Už během dopoledne se kádě u hráze začaly pomalu plnit kapry, candáty, tolstolobiky, amury, okouny a štikami. Z kádí, kde je rybáři roztřídili, putovaly ryby na nákladní automobil, který je převážel do sádek, kde si počkají do doby, než se dostanou na vánoční stůl.
Lidé se přišli nejen podívat na práci rybářů, ale spousta z nich si kupovala čerstvé ryby, které se na místě prodávaly. Zájem byl i o rybí speciality a pochoutky. Nejprve však bylo nutné vystát dlouhé fronty, která se před stánky neustále tvořily. Tradiční výlov byl i velký zážitek zejména pro děti.
Jak prozradil jeden z rybářů, tak letos byl výnos nižší, ale to bylo zapříčiněno prý tím, že se tentokrát dávala menší násada. Pochvaloval si ale, že jsou ryby opravdu v dobré kondici a kvalitní.